15 x gezonde ovenschotels - Beaufood (2024)

Het regent, het waait en het liefst zit ik de hele dag in een dikke trui tegen de verwarming aangeplakt. Helaas moeten we de kou toch trotseren om naar werk te gaan of boodschappen te doen. In mijn geval twee keer boodschappen doen aangezien ik áltijd wat vergeet. Maar dat maakt niet uit, want niets is zo lekker als thuis komen in een warm huis. Correctie: niets is lekkerder dan thuis komen in een warm huis waar een dampende gezonde ovenschotel op tafel staat. Niet zo eentje met een berg aardappeltjes, roomsaus en kaas, maar een met lekker veel groenten! Hieronder zette ik maar liefst 15 x lekkere en gezonde recepten voor ovenschotels voor je op een rijtje ter inspiratie voor het avondeten. En we eindigen met een voedzame zoete ovenschotel die niet alleen lekker is als dessert, maar ook als ontbijt..

Eet smakelijk!

1. Bloemkool ovenschotel met geitenkaasssaus

Een heerlijke ovenschotel met bloemkool en zoete aardappel, met daarover een smaakvolle saus gemaakt van geitenkaas.

2. Ovenschotel met zalm, spinazie en aardappelkorstje

Een goedgevulde ovenschaal met zalm, spinazie en een knapperig korstje van aardappel.

15 x gezonde ovenschotels - Beaufood (2)

3. Thaise visschotel uit de oven

Deze Thaise ovenschotel is een van mijn favorieten! Met malse kabeljauwfilet en knapperige boontjes, in een romige saus met een Thais tintje. Serveer een salade bij deze visschotel of bijvoorbeeld een portie zilvervliesrijst.

4. Koolhydraatarme ovenschotel met kip, prei en courgette

Een koolhydraatarme ovenschotel met kip en lekker veel groenten. Ook favoriet bij Louen (2).

15 x gezonde ovenschotels - Beaufood (4)

5. Mexicaanse rijstschotel

Deze ovenschotel schreeuwt echt comfort food. Zo zitten er een heleboel bonen, maïs en groenten onder de vorm van een salsa verstopt in de rijst. Met daar bovenop kruidig (veggie) gehakt en een heerlijk laagje gesmolten cheddar kaas!

15 x gezonde ovenschotels - Beaufood (5)

6. Pasta pesto ovenschotel

Een goede tomaat is echt een toevoeging aan je gerecht en geeft héél veel smaak af. Ik maakte er bijvoorbeeld een lekkere rode pesto van. Heerlijk voor door deze schotel met glutenvrije fussili en parmezaanse kaas uit de oven.

7. Ovenschotel met spaghetti pompoen

Geroosterde spaghetti pompoen, tomaatjes, kip en Italiaanse kruiden. Laag in koolhydraten en vol van smaak!

15 x gezonde ovenschotels - Beaufood (7)

8. Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Mijn signature saus! Een saus die ik het liefst gewoon zo, lekker met de pannenlikker, uit de pan snoep. De combinatie van smaken is namelijk fe-no-me-naal. Klassieke bechamelsaus maak je met boter, bloem en melk – heel simpel. Maar deze maak je met boter, bloem en kokosmelk, waardoor ‘ie extra romig wordt. Ook voeg je rode currypasta toe. Dat vleugje pittig matcht waanzinnig goed met de rest van deze lasagneschotel uit de oven!

9. Pasta ovenschotel met broccoli

Een heerlijke pastaschotel uit de oven met lekker veel groente in de vorm van broccoli, doperwtjes en een romige saus. En deze ovenschotel met broccoli wordt afgetopt met een krokante laag kaas. Een fantastisch gerecht voor doordeweeks!

15 x gezonde ovenschotels - Beaufood (9)

10. Gnocchi ovenschotel met vegetarische bolognesesaus

Gnocchi. Gebakken, gekookt of allebei – je maakt me er altijd blij mee! Het fijne is ook dat je gnocchi tegenwoordig zo’n beetje in iedere supermarkt vindt, meestal tussen de spaghetti en macaroni of bij de verse pasta’s in de koeling.Voor dit recept ging ik met de gnocchi uit de winkel aan de slag, die vind ik ook heerlijk. Ik liet ze garen in vegetarische bolognesesaus, in de oven, waardoor ze de saus als het ware opzogen. Superlekker en makkelijk te maken – extra fijn op een doordeweekse dag!

15 x gezonde ovenschotels - Beaufood (10)

11. Ovenschotel met courgette pasta, kaas en tomaat

Courgette pasta uit de oven met kaas en tomaatjes. Deze courgette pasta staat binnen 20 minuten in de oven en dan is het nog eventjes 20 minuutjes wachten totdat je kan aanvallen!

15 x gezonde ovenschotels - Beaufood (11)

12. Pompoen, boerenkool en chorizo schotel

Een goddelijk lekkere frittata uit de oven gevuld met boerenkool, pompoen en chorizo. Extra lekker met zachte geitenkaas on top!

15 x gezonde ovenschotels - Beaufood (12)

13. Mexicaanse ovenschotel

Een ovenschotel met een Mexicaans tintje! Bomvol mais, paprika, bonen en kruidige smaakmakers.

15 x gezonde ovenschotels - Beaufood (13)

14. Kip-groenten schotel uit de oven

Door de kippendij en groenten samen in de oven te garen krijg je echt een héérlijke smaakcombi. Kruidige kippendij op een bedje van botermalse pompoen, zoete aardappel en kastanje champignons. Verse kruiden als rozemarijn en tijm maken deze voedzame ovenschotel helemaal af.

15. En als toetje om af te sluiten.. een heerlijke en voedzame appel kaneel crumble uit de oven. Ook heerlijk als ontbijt!

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

15 x gezonde ovenschotels - Beaufood (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Greg O'Connell

Last Updated:

Views: 6124

Rating: 4.1 / 5 (62 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Greg O'Connell

Birthday: 1992-01-10

Address: Suite 517 2436 Jefferey Pass, Shanitaside, UT 27519

Phone: +2614651609714

Job: Education Developer

Hobby: Cooking, Gambling, Pottery, Shooting, Baseball, Singing, Snowboarding

Introduction: My name is Greg O'Connell, I am a delightful, colorful, talented, kind, lively, modern, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.